Women Wisdom Retreat – SPANIEN – FULLBOKAT

Datum

21 oktober, 2024

Tid

17:00

Plats

Casa de Lola

Utforska din inre Visdom

Varmt välkommen till gemenskap för att utforska den djupa visdomen och kraften som bor inom varje kvinna. Det är en tid för att låta det feminina få fritt utlopp och låta vår unika styrka att stråla!

Låt oss mötas, kära syster, dela nära stunder tillsammans där vi utforskar det vackra och det feminina. På en magisk plats, omgiven av ljuvligt god vegetariskt mat med härlig gemenskap, hedrar vi ”the Womb”, främjar vår inre Kvinna och släpper taget om gamla roller så din inre ”Queen” tar ledningen i ditt liv.

Sång, tårar och skratt är alla välkomna, och du får möta inspirerande gästguider. Du kan förvänta dig dagar fyllda med bellydance, meditation. En spännande utflykt till den by min familj kommer ifrån och som har historiska anor – en så vacker by, Guadalest!
När till naturen för andring, eller bara njuta avkoppling och sol vid poolen, det är hjärtligt i Spaninen i oktober och helande örtmedicin. Vi kommer även att fördjupa oss i samtal om kvinnans olika övergångar och hormoner.

Vi ses i systercirkeln på Casa de Lola i Callosa, Spanien.

THE YOUNG MAIDEN
Som ung kvinna, när hon för första gången mötte mitt månblod och inträdde i kvinnlighetens mysterium, öppnades portarna till hennes förmåga att föda och skapa familj, så var det en storslagen händelse. Hon blev inte blev hedrad eller firad för att ha kommit i sin kvinnoroll. Det var istället tystnad och nästan skam och tabu.

I vår gemenskap delar vi våra historier och reflekterar över vår egen erfarenhet av den första månblödningen och vi gör Womb Ceremony för att hedra det som var och kunskapen att lära vidare till de unga kvinnor som står på tur.

THE CHANGING WOMAN
Hon som känner sig själv, sin kropp, är bekväm i sin sexualitet. Hon vet vad hon behöver och vill ha i sitt liv. För att vara i balans och harmoni behöver vi lyssna till vår inre röst som känner till vårt sanna Låt din Changing Women växa och blomstra. Vi utmanar samhällsnormerna och utforskar de arketyper som präglat oss. Genom att navigera genom de röster som kritiserar, förminskar och begränsar oss, upptäcker vi styrkan i att våga vara den kvinnan vi är ämnade att vara.

THE WISE WOMAN
Hur bibehåller vi styrka och harmoni i våra kroppar? Vi hedrar våra förfäder, de som banade vägen före oss, och du kommer att få råd om hur du kan leva länge och väl upp i ålderdomen. Tillsammans delar vi vår glädje över att återfå en djupare kontakt med oss själva, att ha mer tid och lugn. Vi diskuterar också de utmaningar som kan uppstå under klimakteriet. Vi bryter tabun genom att öppet prata om kvinnans välmående, inre kval, kroppsliga symtom och förändringar i sexualiteten. Detta är en ny tid och en ny väg framför oss. Cirkeln är sluten, men vår kraft och visdom lever vidare till kommande generationer.

CASA DE LOLA, CALLOSA

Välkomna till ett mycket gammalt bevarat trevåningshus, med privat pool och garage i det gamla centrumet i Callosa, 40 km norr om Alicante, Costa Blanca. Det är ett vackert och omsorgsfullt renoverat gammalt herrgårdshus vid kanten av Callosas gamla stadskärna, med spektakulär utsikt över bergen och gångavstånd till affärer och restauranger, vandrings- och cykelleder.

Schema

21/10 Måndag

 • Kl 17.00 Ankomst under dagen och incheckning Kl 18.00 Gemensam middag
 • Kl 19.30 Workshop i Sacred Space, Sharings. The Young Maiden, sång.
 • Kl 21.30 Samkväm

22/10 Tisdag

 • Kl 8.00 Kundalini yoga, sittande rör vi kroppen och gör lite breath work och mantra. (Ca 30 min, frivilligt).
 • Kl 9.00 Frukost
 • Kl 10.00 Workshop – Changing Woman, inre arketyper/roller som präglat oss, sång
 • Kl 13.00 Lunch följt av egen tid
 • Kl 17.00 Workshop – Gäst Yvonne Reuiter – Bellydance
 • Kl 19.30 Middag. Samkväm.

23/10 Onsdag

 • Kl 8.00 Kundalini yoga
 • Kl 9.00 Frukost
 • Kl 10.00 Avfärd till byn Guadalest
 • Kl 14.00 tillbaka till Callosa
 • Kl 14.30 Middag följt av egentid
 • Kl 18.00 Fin klädda, blommor i håret och smycka dig gärna. Workshop: Whomb healing, sång.
 • Kl 20.30 Kvällsmat

24/10 Torsdag

 • Kl 8.00 Kundalini yoga Kl 9.00 Frukost
 • Kl 10.00 Workshop “Våra Oharmoniska Hormoner” presentation
 • Kl 13.00 Lunch – egentid
 • Kl 18.00 Workshop – The Wise Woman Kl 19.30 Middag med samkväm

25/10 Fredag

 • Kl 8.00 Kundalini Yoga Kl 9.00 Frukost
 • Kl 10.00 Workshop – “The Wise Woman och våra hormonella obalanser. Vår nya identitet ska vara i harmoni. Sång.
 • Kl 13.00 Lunch. Egentid
 • Kl 17.00 Workshop – Yvonne Reuiter gästar oss. Örternas magi. Sång Kl 19.30 Middag. Finklädda. Sista kvällen – samkväm.

26/10 Lördag

 • Kl 8.00 Frukost
 • Kl 9.00 Workshop, avslut. Din väg framåt
 • kl 10.30 Avfärd till flygplats beroende på flygtider

Dina värdinnor, med-gudinnor och guider

Veronica Deland
Med över 25 års erfarenhet inom hälsa och en mångfald av expertisområden inklusive Kinesisk Medicin, Reiki, Shamansk Womb healing, kvinnohälsa, hormonterapi. fasteterapi, hon är grundare av WCare – Your Wellness och Women Wisdom Medicine Retreats.

”Jag vill stärka och vårda det feminina genom ”Bring back the native medicin” kvinnors urkraft är fantastisk och jag vill främja den genom att vara i gemenskap i systercirkeln. Jag hade privilegiet att studera för Donna TalkingLeaf inom Women’s Shamanic Work. Hon är en andlig feminist som modigt delar shaman medicin från ett kvinnoperspektiv och är en pionjär inom detta område.”
– Veronica Deland

Maarten och Sarah
… är passionerade för sport, resor och Spanien. Maarten har över 10 års erfarenhet inom gästfrihetsbranschen medan Sarah har arbetat både frivilligt och professionellt inom vård och projektledning. Deras dröm att starta en egen gästfrihetsverksamhet blev verklighet när de köpte Casa Lola Callosa, en vacker herrgård som de renoverade för att skapa en bekväm miljö för gästerna. Beläget nära populära cykelrutter och vandringsleder i Bernia-bergen, samt bara femton minuter från Alteas stränder, erbjuder de en mångsidig upplevelse för alla resenärer.

Yvonne Reuiter (gäst)
…har hållit i kvinnoretreat över hela världen och hon använder naturens fyra element för att ge en intensiv upplevelse för både kropp och själ. Hon utmanar dig att stärka din feminina kraft. Upplev en kulturellt rik dans med “Gudinnans Dans”, en tradition från Mesopotamien, nämligen magdans! Här fokuseras kraften på bäckenbottenmusklerna för att aktivera din livmoders kraft.

Kvinnocirkeln

I cirkeln delar vi tiden jämnt mellan oss. Det är en plats där du från hjärtat kan dela vad du vill, i vetskapen om att det som sägs inom cirkeln förblir där. Ingenting kommenteras eller refereras utanför. Genom att vara en aktiv lyssnare stödjer du med hela ditt hjärta de andra kvinnornas process.

Om någon delar något svårt, så kan det väcka saker inom dig också. Det är normalt. Vi tar hand om det som kommer upp, du ska känna dig trygg med att vi delar från hjärtat, visar omsorg om varandra i systerskapet, så läkning kan uppstå om behov finns.

“The woman who has delved into her inner self, has insight into her inner world, will embrace her deepest Woman Power – like Spider Woman weaving the threads of life.
She merges with the water, listens and dances with the whispers of the wind.
Fire is a purifying force for her, and she joins the wolf pack, masters the serpent, and forms strong bonds with nature, united with Mother Earth.
She generously imparts her wisdom and strength to everything and everyone around her, sowing seeds to grow, to grow into knowledge in future generations. She owns herself with deep respect and integrity, for she has consciously chosen to walk the beautiful path.
With insight into how to take care of herself, heal what needs healing, and live in harmony with her inner self, she radiates with a powerful and wise presence.”

Praktiskt

Minimiålder för deltagande: 18 år.

Detta ingår

 • Helpension och logi under 6 dagar och 5 nätter, med underbara vegetariska måltider tillagade av vår fantastiska kock, Iris Alexandrov.
 • Utflykt till Guadalest. (Observera att om besök på museet önskas, bekostas det av deltagaren, men ibland är det gratis). Transfer ingår.
 • Två workshops med Yvonne Ruiter. Förbered dig för att delta i en kulturellt rik dansupplevelse under retreatet med den högt vördade ‘Gudinnedansen,’ en tradition som har förts vidare genom generationer. Vi stärker vår förtryckta feminina kraft. Yvonne kommer även att dela med sig av sin kunskap om olika örter och deras hälsofördelar. Att utforska örternas värld ger oss insikter om vad vår kropp kan behöva och är en spännande och lärorik upplevelse.
 • Stora Hormon- och hälsoplanen ingår. Om du lider av hormonella obalanser och önskar en förändring med en härlig nystart är detta planen för dig. Planen ger en helhetsöversikt över välmående och hjälper dig att hantera eventuella besvär och hormonella obalanser. Planen går vi igenom innan retreatet börjar. Om det inte är möjligt, kan vi genomföra detta efter din vistelse. Hormonfrågor skickas till dig direkt efter att betalningen för retreatet är genomförd eller delbetalning kommit in. Efter att vi gått igenom din plan kommer jag att skicka den till dig i PDF-format (Värde 4 600 kr).

Mat
Maten på Casa Lola Callosa är beredd enligt växtbaserade, säsongsmässiga och antiinflammatoriska principer av kocken Iris Alexandrov.

Plats
Se rubrik “Casa de Lola, Cellosa” ovan

Boende

 • Inhägnad tomt med trädgård
 • Privat pool
 • Täckt terrass, utomhuskök och grill, utomhusdusch
 • Utomhus-sittgrupp och uteservering
 • Flera kök tillgängliga
 • Det är delade sovrum med stora sängar, ac eller fläkt
  • Sovrum med enkelsäng (mäter 200 x 90 cm)

Vid förhinder
Vid avbokning 30 dagar före retreatets början erbjuds plats på annat retreat . Sker avbokning mellan 30 och 14 dagar före retreatet betalas 50 % av avgiften tillbaka, vid senare avanmälan sker ingen återbetalning.

Vid sjukdom gäller läkarintyg för att hela avgiften ska betalas tillbaka (samt vid förekommande fall om familjemedlem drabbats allvarligt – krävs läkarintyg el. liknande). Arrangören förbehåller sig rätten att avboka/flytta kursen om allt för få deltagare är anmälda.

Om du avbokar din plats och redan har mottagit Wcare’s Hälso- och Hormonplan, kommer kostnaden för den att dras av från den totala inbetalda summan.

Vv kontakta: info@retreatsverige.se

Varmt Välkommen på Women Wisdom Retreat med oss i Spanien!
Genom att delta i våra aktiviteter och reflektioner kommer du att få möjlighet att utforska ditt inre själv, lära dig nya sätt att skala av det du inte behöver och välkomna din feminina kraft.

Veronica Deland med team Iris Alexandrov & Yvonne Reuiter

Investera i din hälsa och ge dig själv en upplevelse som du tar med dig i livet!
Boka din plats redan idag, tryggt och säkert via Klarna!

Boka nu

Biljettyp Biljettantal Biljettpris
1 Person

Workshops inkl. mat & logi

4 Kvar
12,300.00 kr
1 Person Early Bird

Workshops inkl. mat & logi

4 Kvar
11,240.00 kr
Antal Totalt

Event FAQs

Vad behöver jag ha med?

Nån mjuk sjal eller en varm kofta ifall du blir frusen under våra workshops och att ha på kvällen. Inneskor, sköna sovkläder Bra skor ifall du vill ta en promenad. Passa på hela helgen att använda dina finaste kläder, tunikor/klänningar, smycken, blommor i håret. Vi omger oss med det vackra.


 


Nån mjuk sjal eller en varm kofta ifall du blir frusen under våra workshops och att ha på kvällen. Inneskor, sköna sovkläder. Badkläder. Bra skor ifall du vill ta en promenad i naturen. Passa på hela veckan att använda dina finaste kläder, tunikor/klänningar, smycken, blommor i håret. Vi är i, och omger oss med det vackra.


Till cermonie: En vit/beige klänning/tunika för Womb Ceremoni. Du ska ha med dig ett foto på dig, nära i ålder då du fick din första menstruation och (om du har) ett foto på en kvinna, mormor osv någon du beundrar och som påverkat dig positivt.


Ha gärna med dig en skrivbok, drömmar och reflektion över veckan kan skrivas ner.


Ha med dig en skrivbok och eventuellt målerimaterial om du önskar utforska din kreativitet.

Vad bör jag undvika?

Under retreaten lämnas mobiltelefoner och datorer på rummet. Om anhöriga behöver nå dig, kommer du att vara tillgänglig under pauserna. Vi ber dig vänligen att respektera detta. Under retreaten kommer vi att skärpa våra sinnen. För att underlätta detta ber vi dig att använda oparfymerad hygienprodukter och undvika starka dofter från tvätt- och sköljmedel samt parfymer.

Hur tar jag mig dit?
Om ni är många som kommer med samma flyg så finns större buss Beniconnect att hyra, är ni många blir det billigare. En enkel resa med stor buss kostar 250€ delat 15 pers är ca 16 €/person. Vill ni att jag skriver upp er på en , så mailar jag ut den, så kan ni höra av er till varandra och boka buss.


Alicante Private Transfer är också ett alternativ, liknande priser. Boka samtidigt avresan på lördagen till flygplatsen.

Jag kommer inte att kunna vara på plats hela retreatet, (kommer senare eller måste åka tidigare) kan jag komma ändå?

Absolut du är så välkommen. Hör av dig till info@retreatsverige.se med detaljer så löser vi något. 

Jag känner mig inte bekväm med att vara med på någon av workshopsen, måste jag vara med?
Inga problem, du är bara med på workshopsen du känner dig kallad till. Vill du hellre ta det lugnt på rummet, ta en skogspromenad eller något annat så gör du det.
Jag är gravid, kan jag vara med?

Självklart! Du kommer få guidning och rekommendationer men främst ska du bara lyssna på din kropp.

Jag har någon sjukdom, kan jag vara med?
Vänligen hör av dig till info@retreatsverige.se
 • Casa de Lola
 • Carrer Sant Vincent 45
 • Callosa d`en Sarria
 • Spanien

Retreatdetaljer

 • 21 oktober, 2024 17:00   -   26 oktober, 2024 10:30
Dela retreat
Lägg till i kalender