Kurs: Självcoaching & Må-bra-metoder

Datum

24 november, 2023

Tid

19:00

Plats

Liljero Retreat

Dags att må Bra!

Välkommen till en kurs där du får lära dig metoder, tekniker och tillvägagångssätt som ger dig egenkraft, självkänsla och kontroll att själv påverka hur du mår.

Om kursen

Känner du dig trött på att ta till mobiltelefonen, smågodiset, vinflaskan eller läkarens anti-depp-piller för att hantera ditt mående, dina tankar och ditt känsloliv? Har du också märkt att de strategierna inte funkar så bra i det långa loppet och inte riktigt ger dig det du egentligen längtar efter och behöver? Då är denna kurs något för dig!

Du får lära dig våra favoritmetoder som vi själva använder när känslorna kaosar, både i oss själva och i våra klienter. Metoder som inte bara fungerar effektivt och säkert, utan som är grundade i såväl forskning som beprövad erfarenhet. Och det bästa – de är garanterat symptomfria och utan biverkningar!

Känner du igen dig i något av det här?

 • Sömnproblem och vaknar trött?
 • Varför mår jag inte bra? Jag har provat allt.
 • Mitt hjärta är krossat av alla dåliga kärleksrelationer.
 • Det är bara för mycket och jag hinner inte med.
 • Orkar inte komma ur soffan eller pallar inte ens ringa bästa kompisen.
 • Allt känns meningslöst. Inget känns kul.
 • Katastroftankar och oro tar över mitt liv.

De olika metoderna

Det är sedan länge välkänt inom såväl terapi, mental träning, coaching och psykologi att DU har förmågan att skapa ditt liv som du vill ha det. Det enda du behöver är en karta, kompass och rätt utrustning. Vi ger dig verktygen att navigera i ditt inre landskap och släppa på blockeringarna som stökar inom dig. I denna kurs används annorlunda, roliga och effektiva metoder som lärs ut på ett roligt sätt.

 • Psykologiska tekniker från NLP, mental träning & psykologi.
 • Emotionell reglering och stresshantering från TRE, EFT-tapping & Havening Techniques.
 • Grundutbildning i stress- & nervsystemet.
 • Andningstekniker.
 • Chakrabalansering.
 • Sound Healing.

NLP (Neuro Lingvistisk Programering)
NLP beskriver principerna för hur våra tankar, känslor och beteenden hör samman, och framförallt hur du ändrar dem. Det kallas ibland för ”sinnets språk”. Kropp, sinne och känslor är system som sömlöst alltid påverkar varandra. NLP används inom många områden som t.e.x. mental träning för idrottare, ledarskap, gruppdynamik, marknadsföring, terapi och psykologiska interventioner, för att nämna några få.

I den här kursen kommer du att ta del av de mest användbara och effektiva NLP-teknikerna för att styra och påverka dina egna tankar, känslor och beteenden. Swish-mönster, perceptuella positioner, färg & form. Tekniker som är värdefulla livet ut och kan användas i din vardag.

Havening
Havening är en väl beforskad metod för att hantera stress och känsloreaktioner samt skifta oönskade beteenden. Metoden verkar genom nervsystemet och neutraliserar triggers och reaktioner som är kopplade till invanda mönster.

Havening kan utföras av vem som helst genom enkelt applicerbar sensorisk beröring, där du själv sänker nivån av stresshormonet kortisol, och skapar ett lugn i ditt system. Detta genom så kallad bottom-up metod som verkar genom kroppen och inte kognitivt genom tankar.

EFT-Tapping (Emotional Freedom Techniques)
Stimulering av specifika akupressurpunkter används tillsammans med mental, känslomässig och fysisk fokusering för att lösa upp känslomässiga triggers, trauman och obehagliga känslor som begränsar dig i ditt liv. Du får prova EFT som avslappningsmetod för att sova bättre och vi kommer ävan att använda EFT tillsammans med att rita.

Breathwork
Du kommer att få lära dig några andningsövningar som är bra för att sänka blodtrycket, stress och som lugnar dig när allt rusar för fort. Du kan snabbt reglera din biokemi genom att förändra ditt andningsmönster.

Chakrabalansering
En enkel övning du snabbt kan göra för att harmonisera dina chakran med bl.a. fokus och ljudvibrationer.

TRE (Tension and trauma releasing exercises)
En skakningsteknik där djupa kroniska muskelspänningarna äntligen kan släppa.

Coachingfrågor
Lär dig kraftfulla frågor som leder dig till klarhet, insikter och bättre perspektiv.

Sound Healing (bonus-upplevelse)
Här kommer du att få njuta av och slappna av och bli översköljd av harmoniserande ljud och vibrationer tillsammans med vackra melodier och helande musik. Ljudterapi dateras 40.000 år bak i tiden och är ett växande forsknings- och läkningsområde. Ljudvågor har en betydande effekt på våra celler och energifält och kan resultera i allt från att öppna blockeringar, släppa vardagsstress och öka ditt harmoniska tillstånd till att få djupare kontakt med din spiritualitet och uppleva healing i kropp, sinne och själ.

När du kommer hem har du en liten skattkista med dig som du kan öppna när du vill må bättre.

Förutom att du kommer lära dig massa värdefulla tekniker och verktyg från beforskade psykologiska metoder samt komma hem med ny kunskap för livet, får du också uppleva en helg i gemenskap med glädje, hälsomat och Sound Healing Journey på en lugn och återhämtande plats – Liljero. En plats som är som balsam för din själ.

Schema

Du kan komma från kl 17.00 om du vill komma tidigare och ha lite skön egentid. Du kan beställa middag till kl. 18.00 som extra tillägg. Vi startar kursen kl. 19.00.

Fredag
19.00 Introduktion: Hjälp med sömnen. 3 metoder som hjälper dig att somna gott.

Lördag
8.20 Morgonrörelse och meditation
9.00 Frukost
10.00 Del 1
13.00 Lunch
14.00 Del 2
17.00 – 18.00 Sound Healing Journey
18.00 Avslut
18.30 Middag (om du bokat det som tillägg)

Kursgården

Vi spenderar helgen i ett vackert gammalt kapell från 1889, numera en kursgård med namnet Liljero Retreat – en besjälad plats där omtanke och hjärta lagts vid varje detalj. Den lugna, säregna energin i byggnaden hjälper oss i processen att komma i kontakt med våra hjärtan och vår sanning. Kapellet bidrar till den oförglömliga upplevelse som vi vill ge dig dessa dagar. Välkommen till en transformerande helg på Liljero!

Dina guider

Jack Lidback
Jack Lidback är Certifierad Hypnosterapeut, NLP Practitioner, Havening Practitioner, ICF Associate Certified Coach, Sound Healer och en människa med ett stort hjärta, mycket kärlek och ett genuint intresse för andra människors utveckling och välmående.

Han brinner i sitt yrke för att bidra till förändring, inre läkning, personlig utveckling och mer lycka i livet genom effektiva, enkla och beprövade metoder. Efter en session med Jack ser du världen ur ett nytt ljus med nyfunnen energi, glädje och hopp.
Jack får energi, mening, glädje och uttrycker sin själ genom musik, och spelar många instrument, sjunger och erbjuder Sound Healing Journeys i privatsessioner, grupper och till företag. För Jack är ingenting omöjligt. Det utforskar han med ett leende.

Tina Lee Möller
Tina arbetar som coach/ terapeut/workshopledare och har hjälpt människor att må bättre med bl.a. EFT-tapping sedan 2011. Hon sitter med i EFT Förbundets styrelse och håller kurser och coachutbildning i metoden. Tina är certifierad Heart IQ coach, har lett workshops och retreat som bl.a. Mer än ett Retreat, Retreat Återhämta hela dig , Workshop Självkänsla, Workshop Släpp Bagaget, Workshop Neurografisk Bildcoaching, Konsten att få saker och ting gjorda, Workshop Heja Mig, , Retreat Smink & Soul och hon utbildar även i Asiatisk YogaMassage.

Med ett nyfiket sinne guidar hon genom att lyssna till kroppen och känslornas behov – vad de vill förmedla, och assisterar kroppens energier att komma i balans.

Ord från tidigare deltagare

“Liljero Retreat andas lugn och harmoni. Att bara komma in i huset skapade lugn. Tina och Jack har lett oss genom användbara verktyg som enkelt kan plockas fram i vardagen.”

Praktiskt

Detta ingår

 • Kurs
 • Boende
 • Frukost, lunch
 • Middag fredag och lördag går att beställa som tillägg

Boende
Uppe på den rymliga läktaren i kappellet finns mysiga sovplatser med avgränsande tygdraperier. Om man vill ha enskilt boende går det ev att hyra i byn till en merkostnad.

Plats
Liljero Retreat
Högsbo 123, 740 44 Tärnsjö

Mat
Mat som lagats med massor av kärlek serveras. Till stor del ekologisk, vegetariska alternativ finns.

Samåkning
En facebookgrupp finns där man kan erbjuda/söka samåkning till kursgården.

Frågor
Vid specifika frågor, kontakta info@retreatsverige.se

Delbetalning med Klarna är möjlig för dig som önskar!

Varmt välkommen att investera i din hälsa och ge dig själv en upplevelse som du tar med dig vidare i livet!

Retreat utgången

Event FAQs

Hur tar jag mig dit?

Samåkning
En facebookgrupp finns där man kan erbjuda/söka samåkning till kursgården.


Liljero Retreat finner du på gps:en alternativt skriver in: Högsbo 123, 740 44 Tärnsjö. Det ligger ca 1,5 timmes bilfärd nordväst om Stockholm.
En facebookgrupp för samåkning finns. Kommer du från Stockholm komunalt åker du tåg till Uppsala. Därefter gpr det bussar antingen via Östervåla eller Heby (tar ca 1,5 timme). Iöstervåla byter du mot Heby. Åker du via Heby buter du mot Östervåla för att sedan gå av på hållplats Högsbo som ligger en minuts promenad från Liljero.

Jag kommer inte att kunna vara på plats hela kursen, (kommer senare eller måste åka tidigare) kan jag komma ändå?

Absolut du är så välkommen. Hör av dig till info@retreatsverige.se med detaljer så löser vi något. 


 

Jag känner mig inte bekväm med att vara med på någon av workshopsen, måste jag vara med?
Inga problem, du är bara med på workshopsen du känner dig kallad till. Vill du hellre ta det lugnt på rummet, ta en skogspromenad eller något annat så gör du det.
Jag är gravid, kan jag vara med?

Ja du kan vara med, men du får ta det lugnare på vissa workshops eller få anpassade övningar att göra. Du kommer få guidning och rekommendationer men främst ska du bara lyssna på din kropp.

Jag har någon sjukdom, kan jag vara med?
 

 

Hör av dig till info@retreatsverige.se med frågor angående specifika sjukdomar. Allt går att lösa!
 • Liljero Retreat
 • Högsbo 123
 • Tärnsjö
 • 740 44
 • Sverige

Retreatdetaljer

 • 24 november, 2023 19:00   -   25 november, 2023 18:00
Dela retreat
Lägg till i kalender