Mindfulness & Circlingretreat – meditation, relation och vila

Datum

9 november, 2023

Tid

15:00

Plats

Shambala Gatherings

Bli mer närvarande i ditt eget liv, med dig själv och med andra.

Unna dig en paus från vardagens stress, krav och ansvar och kom tillbaka påfylld med verktyg du kan använda i din vardag, i relation till dig själv och till andra. För första gången arrangeras ett kombinerat mindfulness- och cirlingretreat i Sverige. Ett djupgående relationellt retreat med fokus på närvaro och återhämtning.

Här får du uppleva närvaro och djupare kontakt med såväl dig själv som med andra människor. Vi kommer också skapa ett tryggt utrymme för djupavslappning och vila i grupp. Retreatet passar såväl nybörjare, erfarna meditatörer och dig som arbetar med andra människors inre utveckling. För att stödja integration av närvaron i ditt vardagliga liv ingår även en uppföljande digital workshop en månad efter retreatens slut. Det kommer även finnas möjlighet att ingå i en stödjande gemenskap efter retreatet.

Mindfulness

Mindfulness handlar om vår inneboende förmåga att ha vår uppmärksamhet i det innevarande ögonblicket och att kunna skilja på vad som sker i våra tankar och vad som sker i vår direkta upplevelse. I meditationer ledda av Axel Wennhall som är grundare av den svenska meditationsappen Mindfully, övar vi på att förhålla oss till våra tankar, känslor och vår kropp på ett nyfiket och tillåtande sätt. Vi utforskar också en form av öppen medvetenhet kallad “Open Awareness” där vi istället för att fokusera på ett särskilt meditationsobjekt, som till exempel andetaget, guidas i att observera och uppleva det föränderliga nuet samtidigt som vi är medvetna om kontexten, det stilla och öppna utrymme där allt sker. Tidigare deltagare vittnar om ett ökat lugn, trygghet och ett öppnare hjärta, som ”att komma hem till sig själv”.

Relationell mindfulness (circling)

Relationell Mindfulness, också kallat circling, är en social mindfulnesspraktik där vi tränar på att bli mer medvetna om vad som händer i oss själva, i andra och mellan oss för att skapa djupare och mer autentisk  kontakt. Rent praktiskt gör vi övningar två och två, i smågrupper eller i helgrupp med våra ögon öppna. Tillsammans skapar vi ett tryggt och välkomnande utrymme där vi övar på att låta vår intuitiva förmåga guida oss och att sätta ord på det vi upplever i stunden. I detta icke-dömande utrymme kan en rad hälsofrämjande fysiologiska processer aktiveras, såsom det parasympatiska nervsystemet och vagusnerven, vilka kan stötta djup läkning av både stress och relationella sår. Deltagare upplever ofta en känsla av en trygg närvarande kontakt, förundran och gemenskap. Vi övar steg för steg och du behöver ingen tidigare erfarenhet. Läs gärna mer om denna praktik här.

Dina värdar

Axel Wennhall

Axel är meditationslärare, författare och medgrundare och rösten bakom den svenska meditationsappen Mindfully. Han har skrivit boken Meditation – ett inre äventyr och driver podcasten Meditera mera. Axel har lett retreater sedan 2018 via Breathe In som arrangerar kombinerade meditation, natur och äventyrsretreater. Även om hans meditativa skolning främst kommer från traditioner som vipassana och non-duality är det frågeställningen: “Hur kan man leva ett mer närvarande och kärleksfullt liv i vårt moderna samhälle” som driver hans nyfikenhet och undervisning.

Daniel Ek

Daniel är författare, leg. psykolog och medgrundare till Vänskapslabbet som tillhandahåller kurser i bland annat Relationell mindfulness. Han är utbildare i Acceptance and Commitment Therapy med fokus på stresshantering och har lång erfarenhet av meditation inom Vipassana Insiktsmeditation. Hans fokus har de senaste åren varit på relationers betydelse för hälsa och traumafokuserad psykologi. Daniel är förutom psykolog också hathayogalärare, qigong-lärare, thai yoga massör och utbildad inom Mindfulnessmeditation, Somatic Experiencing, Circling, Authentic Relating, Bioenergetics och Schematerapi.

Platsen

Shambala är ett retreatcenter och yoga-community med familjekänsla och de bjuder in lärare från hela världen som erbjuder retreat i yoga, meditation, dans och flera olika spirituella discipliner. Shambala ligger inbäddat av Bergslagens djupa skogar, alldeles intill en skogstjärn som erbjuder bad för den som vinterbadar. Det finns flera olika vandringsleder inpå knuten och ett rikt djurliv. Älg, varg, bäver är bara några av de djur som är ”grannar”. Förutom den lilla tjärn så finns det flera skogsjöar bara en vandring, cykeltur eller kort biltur bort.

Schema

Torsdag
15.00-17.00 ankomst och inkvartering
17.00 introduktion och välkommen
17.30-19.00 meditation och check-in
19.00-20.00 middag
20.00-21.00 djupavslappning

Fredag
7.30 meditation
8.30 check in
9.00 frukost i tystnad
10.00 relationell mindfulness
12.30 vilostund i grupp
13.30 lunch
14.30 fri tid, bastu
16.00 fika
16.30 meditation
17.30 fri tid
18.00 relationell mindfulness
19.00 middag
20.00 meditation (avslappnande fokus)

Lördag
7.30 meditation
8.30 check-in
9.00 frukost i tystnad
11.00 relationell mindfulness
13.00 vilostund i grupp
13.30 lunch
14.30 fri tid, bastu
16.00 fika
16.30 meditation
17.30 fri tid
18.00 relationell mindfulness
19.00 middag
20.00 brasa

Söndag
7.30 meditation
8.30 check-in
9.00 frukost
10.00 relationell mindfulness
12.00 check-out ceremoni
13.30 lunch
15.00 hemgång

Praktiskt

Detta ingår

  • Workshops
  • Alla mål mat
  • Logi/boende

Plats
Shambala Gatherings i Skinnskatteberg
Adress: Borntorpet 1, 739 92, Skinnskatteberg

Boende
Du bor i mysiga delade rum om 2 eller 3 alternativt i ett singelrum i mån av plats.

Maten
Köket är hjärtat på Shambala och här lagas utsökt vegetarisk och vegansk mat.

Har du frågor och funderingar, hör av dig till:
info@retreatsverige.se

Delbetalning med Klarna är möjlig för dig som önskar!

Varmt välkommen att investera i din hälsa och ge dig själv en upplevelse som du tar med dig vidare i livet!

Retreat utgången

Event FAQs

Vad behöver jag ha med?

Ta med sköna kläder för inom och utomhus vistelse.

Jag kommer inte att kunna vara på plats hela retreatet, (kommer senare eller måste åka tidigare) kan jag komma ändå?

Absolut du är så välkommen. Hör av dig till info@retreatsverige.se med detaljer så löser vi något. 

Jag känner mig inte bekväm med att vara med på någon av workshopsen, måste jag vara med?
Inga problem, du är bara med på workshopsen du känner dig kallad till. Vill du hellre ta det lugnt på rummet, ta en skogspromenad eller något annat så gör du det.
Hur tar jag mig dit?

Shambala ligger 2 timmar från Stockholm i Skinnskatteberg. Den närmsta flygplatsen är Västerås där det går tåg och buss till Skinnskatteberg. Därifrån går det att gå till Shambala (ca 20 min). Kommer du med bil går det bra att knappa in Borntorpet 1 på gps:en.

Behöver jag någon erfarenhet?

Nej, Du är välkommen precis som du är!

  • Shambala Gatherings
  • Borntorpet 1
  • Skinnskatteberg
  • 739 92
  • Sverige

Retreatdetaljer

  • 9 november, 2023 15:00   -   12 november, 2023 14:00
Dela retreat
Lägg till i kalender