Ekoappen retreat: Workation – Varva ner arbetstempot inför semestern – Juni

Datum

26 juni, 2023

Tid

10:00

Plats

Framgångsgården

Tema: Workation

Ladda inför semestern genom att varva ner arbetet under en workationvecka. Ekoappen bjuder in dig till fem dagar med hälsotema i naturnära Hävla för att ge din kropp och ditt sinne tid att börja vila och vara i kontakt med dig själv, samtidigt som du kan arbeta tillsammans med likasinnade och få maten serverad. Ta chansen och följ med på̊ en fantastisk arbetsvecka med lugn och ro i fokus!

Du välkomnas till en givande arbetsvecka med fokus på att få till ett mera välmående och balanserat liv. Veckan bjuder på både föreläsningar och workshops under kvällstid för att ge dig de bästa verktygen från ett flertal välkända profiler inom hälsa. Du får också en välfylld goodiebag från våra partners. Allt ingår i vårt paket.

Detta är en retreat för dig som längtar efter att få:

  • Komma i väg, hitta ditt inre lugn, få bli serverad hälsosam mat och vara i naturen, samtidigt som du kan arbeta tillsammans med likasinnade.
  • Skapa balans och harmoni och landa i dig själv.
  • Tanka och hitta tillbaka till din kraft genom gemenskap, närvaro och återhämtning.

Du kommer att ha möjlighet till att ta sovmorgon, vandra i naturen, läsa en bok, njuta av yoga och meditation, bada, umgås i tystnad eller dela känslor och tankar i trygga samtal. Under dessa dagar får du släppa den traditionella arbetsveckan och fokusera på dig själv.

Veckan inleds med att du checkas in av Ekoappens härliga retreat-team. Därefter serveras en hälsosam lunch och du får möjlighet att lära känna andra kursdeltagare.

När vi har ätit lunch är det work time. När arbetsdagen är slut, samlas vi och delar upp oss i smågrupper för att på ett tryggt sätt få möjlighet till att kunna dela våra tankar om varför vi är här. Dessa grupper kallas sharing circles och du följer samma grupp under hela veckan.

På kvällarna njuter vi av goda och hälsosamma middagar och sedan kan man välja att krypa ner i någon av våra varma bubbelpooler och se ut över skogen, ta ett uppfriskande kallbad eller simma i närliggande sjö. Det finns också utrymme för att umgås med andra likasinnade, ta en skogspromenad, dansa och mycket mer. Vi uppmuntrar till egna initiativ som kan glädja gruppen.

En hälsosam frukost serveras kl. 8 på morgnarna, så du har möjlighet att ta lite sovmorgon. Om du vill utföra yoga och meditation innan frukosten, startar det ett pass kl. 7:00. Yogasalen är också öppen tidigare för dig som är morgonpigg och vill praktisera egen träning.

Veckan avslutas med en god lunch och sedan en closing circle för att sammanfatta helgen tillsammans med din grupp innan hemfärd.

Vi tror att du kommer hem med både nya vänner och nya kunskaper att dela med vänner och familj.

Under veckan ges också möjlighet till coachning och behandling av våra experter, mot en tilläggskostnad till respektive utförare.

Föreläsare
Malin Wendel: Mental coach, NLP-trainer, beteendevetare och författare. Hennes föreläsningar bygger på allt från egen akademisk forskning inom idégenerering till yrkeserfarenhet inom olika branscher och personliga livserfarenheter. Malin kommer såväl att skapa lugn för att bjuda in dig till att landa i dig själv, som att inspirera till energigivande aha’n och ny kraft framåt.

Föreläsning: “Att vara sann” – En nära föreläsning om att lyssna inåt, respektera den du är och agera för den du vill vara. Vi synar vår bullshit, övar upp vår intuition och väcker tilliten till vårt högre syfte. Det är en spännande resa att lära känna sig själv. Malin erbjuder individuell coachning på plats.

Ewa Meurk: Brukar benämna sig själv som en hälsoingenjör, vilket innebär att hon kombinerar sin tekniska bakgrund som civilingenjör från KTH med en gedigen utbildning inom näringslära, funktionsmedicin och beroendeproblematik.

Föreläsning: “Vikten av metabol hälsa” – Vad metabol hälsa är och varför det är så viktigt att ha kontroll på sitt blodsocker.

Adam Kawalec: En tidigare toppchef på IKEA, medgrundare till en av Sveriges modernaste PT-skolor, Livscoach och föreläsare. Adam är en motivationsexpert och specialiserar sig på hållbar förändring och hjälper individer och organisationer att öka prestationen utan att öka stressen eller pressen. Adam driver också den okonventionella podden “Inside The Comfort Zone” där han pratar om hur man skapar förändring på det enkla viset.

Föreläsning: “Hacka din motivation: få mer gjort utan mer slit” – Kasta bort alla dina måsten och borden och kvar har du bara det du VILL göra. Det du VILL göra är också oftast det som blir GJORT. Adam ger dig en högst aktiv föreläsning och workshop där du kommer att få lära dig hur du kan skapa mer motivation och skapa handling som hjälper dig att nå dina mål.

Anette Stjernström: Driver idag Change Makers – The Movement, en ny rörelse som skapar ett varmare, friare och mer kreativt samhälle med en medvetenhet om människans otroliga kraft.

Föreläsning: “Leva livet i frihet” – Som egen företagare är det superlätt att alltid jobba. Att jobbet nästan tagit över livet så mycket av lusten och kreativiteten försvunnit. Hur kan det istället bli både roligare och mer lönsamt? För snart tre år sedan paketerade jag helt om mitt företagande och mitt liv. Det öppnade upp för mycket mer frihet och har gjort att jag nu vaknar nästa varje morgon med en semesterfeeling i kroppen. Under den här workshopen vill jag dela från mina egna upplevelser och erfarenheter. Du kommer få känna in vad du behöver mer av, stretcha dina begränsningar och få med dig actions för att nå det du vill.

Huset
Framgångsgården består av två fastigheter med en minuts promenad emellan. I huvudbyggnaden hittar du föreläsningssal, vardagsrum, matsal och 10 badrum med toalett och dusch. Det finns även tillgång till tränings/meditationssal för dig som önskar utföra egen aktivitet. Vi äter alla måltider tillsammans i den gemensamma matsalen

Boendet
I priset ingår plats i delade, enkla flerbäddsrum. Önskar du eget rum, skriv det vid bokningen så löser vi det på plats mot en extra kostnad om 3000 kr. Duschar och toaletter är gemensamma.

Maten
Det serveras näringsrik och hälsosam mat, där alla måltider tillagas av Framgångsgårdens egna kockar. (Vid ev. allergier: skriv det när du bokar, så anpassar vi dina måltider efter det.)

Schema (preliminärt)
Måndag
09.00 – 11.00 Alla deltagare anländer
12.00 Lunch
13.00 Work time
14.30 Tankesmedjan – bolla idéer med Adam eller varandra.
15.30 Work time
17.00 Sharing circle
18.00 Middag
19.30 Föreläsning/workshop
20.30 Fun time – dans, jacuzzi, isbad, lägereld m.m.

Tisdag – torsdag
07.00 Yoga & Meditation
08.00 Frukost
09.00 Work time
12.00 Lunch
13.00 Work time
14.30 Tankesmedjan – bolla idéer med Adam eller varandra.
15.30 Work time
17.00 Sharing circle
18.00 Middag
19.30 Föreläsning/workshop
20.30 Fun time – dans, jacuzzi, isbad, lägereld m.m.

Fredag
07.00 Yoga & Meditation
08.00 Frukost
09.00 Working time
12.00 Sharing circle
13.00 Lunch
14.00 Hemfärd

I priset ingår:
♥ Fyra middagar
♥ Fem luncher
♥ Fyra frukostar
♥ Fyra övernattningar i delat rum
♥ Alla föreläsningar och workshops
♥ Tillgång till kaffe, the, frukt och Framgångsgårdens Smoothiebar
♥ Goodiebag.

Alla aktiviteter är frivilliga. Du gör bara det du är bekväm med och mår bra av.

Att ta sig hit med tåg och buss
Slutstation är Hävla affär. Hela tågresan med buss går att boka med SJ. På söndagen är det byte i Finspång med hjälp av Östgötatrafiken Närtrafik (boka i god tid). Det är en minuts promenad till gården från busshållplatsen. Vi har också skapat ett Facebook-event där du kan erbjuda och hitta samåkning och hålla kontakt med de andra deltagarna.

Har du elbil?
Laddningsstationer finns bland annat i Finspång, Katrineholm och Norrköping.

Vad behöver jag ha med?
Handduk, badkläder, sängkläder, bekväma yogakläder och varma kläder för att vara utomhus. Yogautrustning från Yogiraj till premiumkvalitet kommer att finnas på plats.

Om du får förhinder
Vid sjukdom eller annan plötslig händelse erbjuds en plats på en annan retreat. Meddela oss så snart du kan!

Åldersgräns är 16 år.

Delbetalning med Klarna är möjlig för dig som önskar!

Få 2000 kr i rabatt
Som medlem i Ekoappens kostnadsfria medlemsklubb, får du 2000 kr i rabatt på denna retreat.
(Går ej att kombinera med andra erbjudanden.)

Varmt välkommen att investera i din hälsa och ge dig själv en upplevelse som du tar med dig vidare i livet!

Retreat utgången

Event FAQs

Vad behöver jag ha med?

Handduk, badkläder, sängkläder, bekväma yogakläder och varma kläder för att vara utomhus. Yogautrustning från Yogiraj till premiumkvalitet kommer att finnas på plats.

Hur tar jag mig dit?

Slutstation är Hävla affären. Hela tågresan med buss går att boka via SJ. Det är en minuts promenad till Framgångsgården. Vi har också skapat ett Facebook-event där du kan erbjuda och hitta samåkning samt hålla kontakten med de andra deltagarna.  

Jag kommer inte att kunna vara på plats hela retreatet, (kommer senare eller måste åka tidigare) kan jag komma ändå?

Absolut du är så välkommen. Hör av dig till ninnie@ekoappen.se med detaljer så löser vi något. 

Jag känner mig inte bekväm med att vara med på någon av workshopsen, måste jag vara med?
Inga problem, du är bara med på workshopsen du känner dig kallad till. Vill du hellre ta det lugnt på rummet, ta en skogspromenad eller något annat så gör du det.
Jag är gravid, kan jag vara med?

Ja du kan vara med, men du får ta det lugnare på vissa workshops eller få anpassade övningar att göra. Du kommer få guidning och rekommendationer men främst ska du bara lyssna på din kropp.

  • Framgångsgården
  • Hästskovägen 24
  • Hävla
  • Rejmyre
  • 612 72
  • Sverige

Retreatdetaljer

  • 26 juni, 2023 10:00   -   30 juni, 2023 14:00
Dela retreat
Lägg till i kalender