Ekoappen retreat: Lugn & Påfylld med Anna Baard Blixt och Anette Forslund – September

Datum

8 september, 2023

Tid

10:00

Plats

Framgångsgården

Tema: Lugn & Påfylld

Ekoappen bjuder in dig till en hälso-retreat i naturnära Hävla för att ge din kropp och ditt sinne tid att vila och vara i kontakt med dig själv. Ta chansen och följ med på̊ en fantastisk helg med lugn och ro i fokus!

Du välkomnas till en givande helg med fokus på att få till ett mera välmående och balanserat liv. Helgen bjuder på både föreläsningar och workshops för att ge dig de bästa verktygen från ett flertal välkända profiler inom hälsa. Allt ingår i vårt paket.

Ta ett djupt andetag, lägg bort din mobil och landa – känn hur lugnet lägger sig!

Detta är en retreat för dig som längtar efter att få:

  • Komma i väg, hitta ditt inre lugn, få bli serverad hälsosam mat och vara i naturen.
  • Skapa balans och harmoni och landa i dig själv.
  • Tanka och hitta tillbaka till din kraft genom gemenskap, närvaro och återhämtning.

Du kommer att ha möjlighet till att sova ut, vandra i naturen, läsa en bok, njuta av yoga och meditation, bada, umgås i tystnad eller dela känslor och tankar i trygga samtal. Under dessa dagar får du släppa vardagen och fokusera på dig själv.

Helgen inleds med att du checkas in av Ekoappens härliga retreat-team. Därefter serveras en hälsosam lunch och du får möjlighet att lära känna andra kursdeltagare.

När vi har ätit lunch samlas vi en välkomstcirkel där vi går igenom vad helgen kommer att innehålla och delar sedan upp oss i smågrupper för att på ett tryggt sätt få möjlighet till att kunna dela våra tankar om varför vi är här. Dessa grupper kallas sharing circles och du följer samma grupp under hela helgen.

Efter att ha fått möjlighet till egentid eller att umgås med de andra deltagarna, börjar helgens första föreläsning/workshop där du får nya kunskaper av någon av våra duktiga föreläsare. På din stol hittar du en välfylld goodiebag från våra partners. Efteråt praktiserar vi helig tystnad för att kunna vara mer närvarande i oss själva och reflektera över vår nyfunna kunskap.

På kvällarna njuter vi av goda och hälsosamma middagar och sedan kan man välja att krypa ner i någon av våra varma bubbelpooler och se ut över skogen, ta ett uppfriskande isbad eller simma i närliggande sjö. Det finns också utrymme för att umgås med andra likasinnade, ta en skogspromenad, dansa och mycket mer. Vi uppmuntrar till egna initiativ som kan glädja gruppen.

På morgnarna ges det gott om tid till att äta frukost, så att du som vill sova lite extra ska kunna göra det. Om du vill utföra yoga och meditation innan frukosten, startar det ett pass kl. 8:00. Yogasalen är också öppen tidigare för dig som är morgonpigg och vill praktisera egen träning.

Under lördagen och söndagen ges det ytterligare två föreläsningar/workshops i grupp med någon av våra kunniga föreläsare, där du guidas igenom fler verktyg till en mer balanserad och hälsosam vardag. Helgen avslutas med en closing circle för att sammanfatta helgen tillsammans med hela gruppen innan hemfärd och sedan en god lunch innan hemfärd.

Vi tror att du kommer hem med både nya vänner och nya kunskaper att dela med vänner och familj.

Under helgen ges också möjlighet till coachning och behandling av våra experter, mot en tilläggskostnad till respektive utförare.

Föreläsare

Anette Forslund: För mer än 20 år sedan bytte Annette bana och startade företag inom coachning, mindfulness och ledarskap. Hon är bl.a utbildad psykosyntesterapeut, ICF och Transformativ coach av Michael Neil i Los Angeles. Hon har drivit flera co-workingspace i Stockholm innan hon lade delar av sin business online så hon kan spendera vintrarna i Kenya.

 

Anna Baard Blixt: Näringsterapeut, DNA- och blodanalytiker, kinesioterapeut och optimumtränare. Läs mer här om Anna och vilka behandlingar hon kommer att erbjuda.

 

 

Sara Aggeklint: Har sedan april varit med som yogainstruktör och massör på Ekoappens retreat. Hon har jobbat fram en form av yoga som mestadels är yin men även lite kundalini och med mycket fokus på andetaget. Har anordnat en yoga/träningsresa till Toscana tillsammans med Peppe Ekmark. Sara och hennes team från LifeCare kommer att erbjuda klassisk svensk massage, healing, avslappningsmassage och friskvårdsmassage.

 

Marica Nordqvist: Brinner för att sprida dansens glädje och energi i alla dess former. Hon grundade det inspirerande danskonceptet “Flow & Glow Dance” för att erbjuda en plats där människor kan släppa loss, uttrycka sig fritt och hitta sin inre glöd genom dans. Dansen är en resa till självuttryck och inre styrka. Genom en mix av olika dansstilar och empowering musik skapar vi en atmosfär där deltagarna kan släppa loss och låta känslor flöda fritt.

 

Praktiskt

Huset
Framgångsgården består av två fastigheter med en minuts promenad emellan. I huvudbyggnaden hittar du föreläsningssal, vardagsrum, matsal och 10 badrum med toalett och dusch. Det finns även tillgång till tränings/meditationssal för dig som önskar utföra egen aktivitet. Vi äter alla måltider tillsammans i den gemensamma matsalen

Boendet
I priset ingår plats i delade tvåbäddsrum. Är ni ett sällskap på tre, finns det även trebäddsrum. Det går också att boka eget singelrum mot en tilläggskostnad. Duschar och toaletter är gemensamma.

Maten
Det serveras näringsrik och hälsosam mat, där alla måltider tillagas av Framgångsgårdens egna kockar. (Vid ev. allergier: skriv det när du bokar, så anpassar vi dina måltider efter det.)

Schema (preliminärt)
Fredag
10.00 – 11.30 Alla deltagare anländer
12.00 Lunch
13.30 Välkomstscirkel
14.30 Paus och möjlighet för egentid
15.30 Föreläsning: Anette Forslund – “Free yourself”
17:00 Egentid
18.00 Helig tystnad
18.30 Middag
20.00 Flow & Glow Dance

Lördag
08.00 Yoga & Meditation
09.00 Frukost
11.00 Workshop: Anette Forslund – “Free yourself”
12.30 Lunch
14.00 Sharing circle
15.00 Paus och möjlighet för egentid
16.30 Workshop
17.30 Paus och möjlighet för egentid
18.00 Helig tystnad
18.30 Middag
20.00 Funtime – dans, kvällsbad, fina samtal

Söndag
08.00 Yoga & Meditation
09.00 Frukost
10.30 Föreläsning
12.00 Closing circle
13.00 Lunch
14.00 Hemfärd

I priset ingår:
♥ Två middagar
♥ Tre luncher
♥ Två frukostar
♥ Två övernattningar i delat rum
♥ Alla föreläsningar och workshops
♥ Tillgång till kaffe, the, frukt och Framgångsgårdens Smoothiebar med självservice
♥ Superfin goodiebag värd ca 1500 kr.

Alla aktiviteter är frivilliga. Du gör bara det du är bekväm med och mår bra av.

Att ta sig hit med tåg och buss
Slutstation är Hävla affär. Hela tågresan med buss går att boka med SJ. På söndagen är det byte i Finspång med hjälp av Östgötatrafiken Närtrafik (boka i god tid). Det är en minuts promenad till gården från busshållplatsen. Vi har också skapat ett Facebook-event där du kan erbjuda och hitta samåkning och hålla kontakt med de andra deltagarna.

Har du elbil?
Laddningsstationer finns bland annat i Finspång, Katrineholm och Norrköping.

Vad behöver jag ha med?
Handduk, badkläder, sängkläder, bekväma yogakläder och varma kläder för att vara utomhus. Yogautrustning från Yogiraj till premiumkvalitet kommer att finnas på plats.

Om du får förhinder
Vid sjukdom eller annan plötslig händelse erbjuds en plats på en annan retreat. Meddela oss så snart du kan!

Åldersgräns är 16 år.

Delbetalning med Klarna är möjlig för dig som önskar!

Varmt välkommen att investera i din hälsa och ge dig själv en upplevelse som du tar med dig vidare i livet!

Retreat utgången

Event FAQs

Vad behöver jag ha med?

Handduk, badkläder, sängkläder, bekväma yogakläder och varma kläder för att vara utomhus. Yogautrustning från Yogiraj till premiumkvalitet kommer att finnas på plats.

Hur tar jag mig dit?

Slutstation är Hävla affären. Hela tågresan med buss går att boka via SJ. Det är en minuts promenad till Framgångsgården. Vi har också skapat ett Facebook-event där du kan erbjuda och hitta samåkning samt hålla kontakten med de andra deltagarna.  

Jag kommer inte att kunna vara på plats hela retreatet, (kommer senare eller måste åka tidigare) kan jag komma ändå?

Absolut du är så välkommen. Hör av dig till ninnie@ekoappen.se med detaljer så löser vi något. 

Jag känner mig inte bekväm med att vara med på någon av workshopsen, måste jag vara med?
Inga problem, du är bara med på workshopsen du känner dig kallad till. Vill du hellre ta det lugnt på rummet, ta en skogspromenad eller något annat så gör du det.
Jag är gravid, kan jag vara med?

Ja du kan vara med, men du får ta det lugnare på vissa workshops eller få anpassade övningar att göra. Du kommer få guidning och rekommendationer men främst ska du bara lyssna på din kropp.

  • Framgångsgården
  • Hästskovägen 24
  • Hävla
  • Rejmyre
  • 612 72
  • Sverige

Retreatdetaljer

  • 8 september, 2023 10:00   -   10 september, 2023 14:00
Dela retreat
Lägg till i kalender