Ekoappen retreat: Hitta glädjen i dans med Sweden Eco & Tony Irving – Juni FULLBOKAT

Datum

9 juni, 2023

Tid

11:00

Plats

Framgångsgården

Tema: Hitta glädjen i dans

Ekoappen bjuder in dig till en hälso-retreat i naturnära Hävla för att ge din kropp och ditt sinne tid att vila och vara i kontakt med dig själv, samtidigt som du bjuds in till upplyftande dans i olika format. Ta chansen och följ med på̊ en fantastisk helg med glädje i fokus!

Du välkomnas till en givande helg med syfte att få uppleva lugnet på en retreat, men också att boosta endorfinerna med dans. Helgen bjuder på både föreläsning och workshops i dans för att ge dig det bästa av två världar. Allt ingår i vårt paket.

Ta ett djupt andetag, lägg bort din mobil och landa – känn hur lugnet lägger sig!

Detta är en retreat för dig som längtar efter att få:

  • Komma i väg, hitta ditt inre lugn, få bli serverad hälsosam mat och vara i naturen.
  • Kicka igång endorfinerna med hjälp av dans av olika slag.
  • Tanka och hitta tillbaka till din kraft genom gemenskap, närvaro och återhämtning.

Du kommer att ha möjlighet till att sova ut, vandra i naturen, läsa en bok, njuta av yoga och meditation, bada, umgås i tystnad eller dela känslor och tankar i trygga samtal. Under dessa dagar får du släppa vardagen och fokusera på dig själv.

Helgen inleds med att du checkas in av Ekoappens härliga retreat-team. På din säng hittar du en välfylld goodiebag från våra partners. Därefter serveras en hälsosam lunch och du får möjlighet att lära känna andra kursdeltagare.

När vi har ätit lunch samlas vi en välkomstcirkel där vi går igenom vad helgen kommer att innehålla och delar sedan upp oss i smågrupper för att på ett tryggt sätt få möjlighet till att kunna dela våra tankar om varför vi är här. Dessa grupper kallas sharing circles och du följer samma grupp under hela helgen.

Efter att ha fått möjlighet till egentid eller att umgås med de andra deltagarna, börjar helgens första dansworkshop med någon av våra duktiga danslärare. Efteråt praktiserar vi helig tystnad för att kunna vara mer närvarande i oss själva.

På kvällarna njuter vi av goda och hälsosamma middagar och sedan kan man välja att krypa ner i någon av våra varma bubbelpooler och se ut över skogen, ta ett uppfriskande isbad eller simma i närliggande sjö. Det finns också utrymme för att umgås med andra likasinnade, ta en skogspromenad, dansa och mycket mer. Vi uppmuntrar till egna initiativ som kan glädja gruppen.

På morgnarna ges det gott om tid till att äta frukost, så att du som vill sova lite extra ska kunna göra det. Om du vill utföra yoga och meditation innan frukosten, startar det ett pass kl. 8:00. Yogasalen är också öppen tidigare för dig som är morgonpigg och vill praktisera egen träning.

Under lördagen och söndagen ges det ytterligare två föreläsningar/workshops i grupp med Tony Irving och våra andra danslärare. Helgen avslutas med en closing circle för att sammanfatta helgen tillsammans med hela gruppen innan hemfärd och sedan en god lunch innan hemfärd.

Vi tror att du kommer hem med både nya vänner och nya kunskaper att dela med vänner och familj.

Föreläsare
Tony Irving för Sweden Eco: Tony Irving har arbetat mer än 40 år i dans- och underhållningsbranschen. Idag är han en av Sveriges ledande profiler inom tv och media. Sweden Eco och Tony står tillsammans för filosofin att “Att arbeta med Naturen för en hållbar miljö och främja en hälsosam livsstil”.

Ewik Rodell arbetar som kinesiolog, hälsocoach och livsstilsterapeut med stort intresse för näring och energimedicin.

Danser
Vi kommer att erbjuda olika sorters dans under helgen, liknande Zumba och Afrodans. Men även överraskningar kan ske! Vill du hålla i något danspass på kvällstid, är du varmt välkommen att höra av dig till oss.

Behandlingar
Under lördagen erbjuds 30-minuters ansiktsbehandlingar med Rosenserien och Sweden Eco för 100 kr. Summan dras av vid köp av produkter. Försäljning sker på plats till rabatterade priser.

Huset
Framgångsgården består av två fastigheter med en minuts promenad emellan. I huvudbyggnaden hittar du föreläsningssal, vardagsrum, matsal och 10 badrum med toalett och dusch. Det finns även tillgång till tränings/meditationssal för dig som önskar utföra egen aktivitet. Vi äter alla måltider tillsammans i den gemensamma matsalen

Boendet
I priset ingår plats i delade, enkla flerbäddsrum. Önskar du eget rum, skriv det vid bokningen så löser vi det på plats mot en extra kostnad om 3000 kr. Duschar och toaletter är gemensamma.

Maten
Det serveras glutenfri, vegansk, näringsrik och hälsosam mat, där alla måltider tillagas av Framgångsgårdens egna kockar. (Vid ev. allergier: skriv det när du bokar, så anpassar vi dina måltider efter det.)

Schema (preliminärt)
Fredag
10.00 – 11.30 Alla deltagare anländer
12.00 Lunch
13.30 Välkomstscirkel
14.30 Paus och möjlighet för egentid
15.30 Dans
17:00 Helig tystnad
18.00 Föreläsning: Ewik Rodell – “Min hälsoresa genom reumatism och kroppssmärta till holistisk hälsoterapeut”
18.30 Middag
20.00 Funtime – dans, kvällsbad, lägereld

Lördag
07.45 Yoga & Meditation
09.00 Frukost
11.00 Föreläsning: Tony Irving – “Ett bättre jag”
12.30 Lunch
14.00 Paus och möjlighet för egentid
16.30 Workshop: Danskurs med Tony Irving
17.00 Paus och möjlighet för egentid
18.00 Sharing circle
18.30 Middag
20.00 Funtime – dans, kvällsbad, lägereld

Söndag
07.45 Yoga & Meditation
09.00 Frukost
10.30 Dans
12.00 Closing circle
13.00 Lunch
14.00 Hemfärd

I priset ingår:
♥ Två middagar
♥ Tre luncher
♥ Två frukostar
♥ Två övernattningar i delat rum
♥ Alla föreläsningar och workshops
♥ Tillgång till kaffe, the, frukt och Framgångsgårdens Smoothiebar
♥ Goodiebag.

Alla aktiviteter är frivilliga. Du gör bara det du är bekväm med och mår bra av.

Att ta sig hit med tåg och buss
Slutstation är Hävla affär. Hela tågresan med buss går att boka med SJ. På söndagen är det byte i Finspång med hjälp av Östgötatrafiken Närtrafik (boka i god tid). Det är en minuts promenad till gården från busshållplatsen. Vi har också skapat ett Facebook-event där du kan erbjuda och hitta samåkning och hålla kontakt med de andra deltagarna.

Har du elbil?
Laddningsstationer finns bland annat i Finspång, Katrineholm och Norrköping.

Vad behöver jag ha med?
Handduk, badkläder, sängkläder, bekväma yogakläder och varma kläder för att vara utomhus. Yogautrustning från Yogiraj till premiumkvalitet kommer att finnas på plats.

Om du får förhinder
Vid sjukdom eller annan plötslig händelse erbjuds en plats på en annan retreat. Meddela oss så snart du kan!

Åldersgräns är 16 år.

Delbetalning med Klarna är möjlig för dig som önskar!

Varmt välkommen att investera i din hälsa och ge dig själv en upplevelse som du tar med dig vidare i livet!

Retreat utgången

Event FAQs

Vad behöver jag ha med?

Handduk, badkläder, sängkläder, bekväma yogakläder och varma kläder för att vara utomhus. Yogautrustning från Yogiraj till premiumkvalitet kommer att finnas på plats.

Hur tar jag mig dit?

Slutstation är Hävla affären. Hela tågresan med buss går att boka via SJ. Det är en minuts promenad till Framgångsgården. Vi har också skapat ett Facebook-event där du kan erbjuda och hitta samåkning samt hålla kontakten med de andra deltagarna.  

Jag kommer inte att kunna vara på plats hela retreatet, (kommer senare eller måste åka tidigare) kan jag komma ändå?

Absolut du är så välkommen. Hör av dig till ninnie@ekoappen.se med detaljer så löser vi något. 

Jag känner mig inte bekväm med att vara med på någon av workshopsen, måste jag vara med?
Inga problem, du är bara med på workshopsen du känner dig kallad till. Vill du hellre ta det lugnt på rummet, ta en skogspromenad eller något annat så gör du det.
Jag är gravid, kan jag vara med?

Ja du kan vara med, men du får ta det lugnare på vissa workshops eller få anpassade övningar att göra. Du kommer få guidning och rekommendationer men främst ska du bara lyssna på din kropp.

  • Framgångsgården
  • Hästskovägen 24
  • Hävla
  • Rejmyre
  • 612 72
  • Sverige

Retreatdetaljer

  • 9 juni, 2023 11:00   -   11 juni, 2023 14:00
Dela retreat
Lägg till i kalender