Ekoappen retreat med Peter Wilhelmsson och Anna Baard Blixt – Mars FULLBOKAT

Datum

24 mars, 2023

Tid

12:00

Plats

Framgångsgården

Tema: Lugn & Påfylld

Ekoappen bjuder in dig till en hälso-retreat i naturnära Hävla för att ge din kropp och ditt sinne tid att vila och vara i kontakt med dig själv. Ta chansen och följ med på̊ en fantastisk helg med lugn och ro i fokus!

Du välkomnas till en givande helg med fokus på att få till ett mera välmående och balanserat liv. Helgen bjuder på både föreläsningar och workshops för att ge dig de bästa verktygen från ett flertal välkända profiler inom hälsa. Allt ingår i vårt paket.

Ta ett djupt andetag, lägg bort din mobil och landa – känn hur lugnet lägger sig!

Detta är en retreat för dig som längtar efter att få:

  • Komma i väg, hitta ditt inre lugn, få bli serverad hälsosam mat och vara i naturen.
  • Skapa balans och harmoni och landa i dig själv.
  • Tanka och hitta tillbaka till din kraft genom gemenskap, närvaro och återhämtning.

Du kommer att ha möjlighet till att sova ut, vandra i naturen, läsa en bok, njuta av yoga och meditation, bada, umgås i tystnad eller dela känslor och tankar i trygga samtal. Under dessa dagar får du släppa vardagen och fokusera på dig själv.

Helgen inleds med att du checkas in av Ekoappens härliga retreat-team. På din säng hittar du en välfylld goodiebag från våra partners. Därefter serveras en hälsosam lunch och du får möjlighet att lära känna andra kursdeltagare.

När vi har ätit lunch samlas vi en välkomstcirkel där vi går igenom vad helgen kommer att innehålla, gör en andningsövning för att landa och delar sedan upp oss i smågrupper för att på ett tryggt sätt få möjlighet till att kunna dela våra tankar om varför vi är här. Dessa grupper kallas sharing circles och du följer samma grupp under hela helgen.

Efter att ha fått möjlighet till egentid eller att umgås med de andra deltagarna, börjar helgens första föreläsning/workshop där du får nya kunskaper av någon av våra duktiga föreläsare. Efteråt praktiserar vi helig tystnad för att kunna vara mer närvarande i oss själva och reflektera över vår nyfunna kunskap.

På kvällarna njuter vi av goda och hälsosamma middagar och sedan kan man välja att krypa ner i någon av våra varma bubbelpooler och se ut över skogen, ta ett uppfriskande isbad eller simma i närliggande sjö. Det finns också utrymme för att umgås med andra likasinnade, ta en skogspromenad, dansa och mycket mer. Vi uppmuntrar till egna initiativ som kan glädja gruppen.

På morgnarna ges det gott om tid till att äta frukost, så att du som vill sova lite extra ska kunna göra det. Om du vill utföra yoga och meditation innan frukosten, startar det ett pass kl. 8:00. Yogasalen är också öppen tidigare för dig som är morgonpigg och vill praktisera egen träning. Under lördagen och söndagen ges det ytterligare två föreläsningar/workshops i grupp med någon av våra kunniga föreläsare, där du guidas igenom fler verktyg till en mer balanserad och hälsosam vardag. Helgen avslutas med en god lunch och sedan en closing circle för att sammanfatta helgen tillsammans med din grupp innan hemfärd. Vi tror att du kommer hem med både nya vänner och nya kunskaper att dela med vänner och familj.

Under helgen ges också möjlighet till coachning och behandling av våra experter, mot en tilläggskostnad till respektive utförare.

Föreläsare
Anna Baard Blixt: Näringsterapeut, DNA- och blodanalytiker, kinesioterapeut och optimumtränare. Anna kommer att erbjuda följande behandlingar: Lymfstoppsundersökning inkl. behandling (ej lymfmassage), Gångundersökning inkl. höftbehandling, HRV-mätning inkl. andningsoptimering och diafragmabehandling, Reikibehandling, samt ”Bli vän med ditt undermedvetna”.

Peter Wilhelmsson: Författare, örtmedicinare, naturläkare, näringsmedicinare, funktionsmedicinare och anti-aging certifierad. Peter kommer att erbjuda följande behandlingar: Kroppsbalansering, Kraniosakralbalansering, Vagusnervbalansering och TFT Hälsoknackning mot stress.

Huset
Framgångsgården består av två fastigheter med en minuts promenad emellan. I huvudbyggnaden hittar du föreläsningssal, vardagsrum, matsal och 10 badrum med toalett och dusch. Det finns även tillgång till tränings/meditationssal för dig som önskar utföra egen aktivitet. Vi äter alla måltider tillsammans i den gemensamma matsalen

Boendet
I priset ingår plats i delat flerbäddsrum. Önskar du eget rum, skriv det vid bokningen så löser vi det på plats mot en extra kostnad om 3000 kr. Duschar och toaletter är gemensamma.

Maten
Det serveras näringsrik och hälsosam mat, där alla måltider tillagas av Framgångsgårdens egna kockar. (Vid ev. allergier: skriv det när du bokar, så anpassar vi dina måltider efter det.)

Schema
Fredag
10.00 – 12.00 Alla deltagare anländer
12.00 Lunch
13.30 Välkomstscirkel
14.30 Paus och möjlighet för egentid
15.30 Föreläsning: Peter Wilhelmsson – ”Stresshjärna, hormonbalans och vagusnerven”
16.30 Helig tystnad
17.30 Bonusföreläsning Malin Markestedt – “​Från utbränd till Holistisk Hälso- och livsstilsterapeut”
18.00 Middag
20.00 Funtime – dans, kvällsbad, lägereld

Lördag
08.00 Yoga & Meditation
09.00 Frukost
11.00 Föreläsning: Anna Baard Blixt – ”Vägen tillbaka till ett välmående och fungerande liv”.
12.30 Lunch
14.00 Sharing circle
15.00 Paus och möjlighet för egentid
16.30 Workshop: Peter Wilhelmsson – ”Vagusnervsbalansering”
18.00 Middag
20.00 Funtime – dans, kvällsbad, lägereld

Söndag
08.00 Yoga & Meditation
09.00 Frukost
10.30 Workshop: Anna Baard Blixt – ”Andas dig lugn och pigg med olika tekniker”
12.00 Lunch
13.00 Closing circle
15.00 Hemfärd

I priset ingår:
♥ Två middagar
♥ Tre luncher
♥ Två frukostar
♥ Två övernattningar i delat rum
♥ Alla föreläsningar och workshops
♥ Tillgång till kaffe, the, frukt och Framgångsgårdens Smoothiebar
♥ Goodiebag.

Alla aktiviteter är frivilliga. Du gör bara det du är bekväm med och mår bra av.

Att ta sig hit med tåg och buss
Slutstation är Hävla affär. Hela tågresan med buss går att boka med SJ. Det är en minuts promenad till gården från busshållplatsen. Vi har också skapat ett Facebook-event där du kan erbjuda och hitta samåkning och hålla kontakt med de andra deltagarna.

Vid sjukdom eller annan plötslig händelse erbjuds en plats på en annan retreat.

Varmt välkommen att investera i din hälsa och ge dig själv en upplevelse som du tar med dig vidare i livet!

Retreat utgången

Event FAQs

Vad behöver jag ha med?

Handduk, badkläder, sängkläder, bekväma yogakläder och varma kläder för att vara utomhus. Yogautrustning från Yogiraj till premiumkvalitet kommer att finnas på plats.

Hur tar jag mig dit?

Slutstation är Hävla butik. Hela tågresan med buss går att boka via SJ. Det är en minuts promenad till Framgångsgården. Vi har också skapat ett Facebook-event där du kan erbjuda och hitta samåkning samt hålla kontakten med de andra deltagarna.  

Jag kommer inte att kunna vara på plats hela retreatet, (kommer senare eller måste åka tidigare) kan jag komma ändå?

Absolut du är så välkommen. Hör av dig till ninnie@ekoappen.se med detaljer så löser vi något. 

Jag känner mig inte bekväm med att vara med på någon av workshopsen, måste jag vara med?
Inga problem, du är bara med på workshopsen du känner dig kallad till. Vill du hellre ta det lugnt på rummet, ta en skogspromenad eller något annat så gör du det.
Jag är gravid, kan jag vara med?

Ja du kan vara med, men du får ta det lugnare på vissa workshops eller få anpassade övningar att göra. Du kommer få guidning och rekommendationer men främst ska du bara lyssna på din kropp.

  • Framgångsgården
  • Hästskovägen 24
  • Hävla
  • Rejmyre
  • 612 72
  • Sverige

Retreatdetaljer

  • 24 mars, 2023 12:00   -   26 mars, 2023 15:00
Dela retreat
Lägg till i kalender