Din inre kraft – Kvinnoretreat

Datum

19 april, 2024

Tid

16:00

Plats

Björnbacka Retreatcenter

Möt Dig Själv och hitta din inre kraft

Ett särskilt retreat för dig som kvinna, med varmt fokus på din kraft och personliga resa, utan koncept eller vardagens roller.

Här väntar en upplevelse i ditt eget tempo på en plats så ren och stilla att du kan slappna av minsta anspänning. Omsluten av en djup skog och en stillsam sjö finns ingen störning som kan avleda dig från din inre resa. Retreatet ger dig ett särskilt tillfälle att så långt du själv önskar, bjuda inre hinder vila. Vi kommer väcka mystiken av din feminina energi på ett instinktivt sätt i naturlig gemenskap med andra kvinnor.

Retreatet ger dig möjligheten att möta dig själv, utmana dina inre gränser och väcka den naturliga visdom som redan bor inom dig. Efter helgen kan du fortsätta utforska din inre resa tillsammans med andra deltagare i våra veckovisa digitala kvällsmöten.

Välkommen till en djupt personlig upplevelse på Björnbacka Retreatcenter!

Om Björnbacka Retreatcenter

Björnbacka är en pärla i ett oerhört vackert ekosystem, omgivet av frodiga fält, skogar, charmiga hästgårdar och glittrande sjöar. Det ger dig möjlighet till en enastående naturupplevelse.

Här är möten med vilda djur som älgar, rådjur och rävar inte ovanliga. Området erbjuder ett fint utbud av vandringsleder, löpspår, naturreservat, runstenar och skogar som bara väntar på att utforskas. I Brosjön kan du ta ett dopp, bara en kort promenad från gården.

Mitt i denna lantliga idyll har Björnbacka gård under många år välkomnat möten mellan nära vänner och nya bekantskaper. Idag breder det nya retreatcentret ut sig med en mångfald av unikt utformade rum, både inomhus och utomhus. Björnbacka är skapat för att hjälpa människor att släppa taget om press och stress, öppna sina sinnen för självkännedom och närma sig både varandra och sig själva på ett djupare plan.

Så lugnt eller djupt som du själv tillåter

Retreatet bjuder en hälsosam och transformerande kontakt med dig själv och din kvinnliga essens. Vi närmar oss och utforskar känslor och kraft med vördnad och varsamhet, enkelt och instinktivt utan psykologiska modeller eller mental analys. Retreatet blir en så lugn eller djup upplevelse som du själv tillåter, under noggrann ledning av Mikael Hedman.

Du får upptäcka hur vackert din kropp svarar när du sänker tröskeln och ägnar den uppmärksamhet. Hur livsglädje, visdom och kraft nyfiket tittar fram. Du får tillfälle att både väcka och upptäcka inneboende kvalitéer såsom t ex hjärta, sexuell energi, visdom och närvaro för att naturligt låta dem gynna ditt liv.

Du kommer också att lära dig övningar som återförenar dig med mark och natur för att stödja dig att må bra och underlätta nästa steg i livet. Övningar som du tar med dig och som fortsätter att stödja dig och ge kraft i din vardag och i ditt arbete.

Retreatet ger dig fina växlingar mellan tyst närvaro och social samvaro – båda hjälper gruppen och dig själv att komma nära inneboende behov, känslor och din längtan. Gemenskapen, öppenheten, sårbarheten och läkandet ger plats för mer av livet och öppnar vägen för att vara autentisk med dig själv i sällskap av andra. Det hjälper även den uråldriga kvinnliga kraften att flöda obehindrat – en känsla av att komma hem.

För att stödja dig på bästa sätt kommer vi att fortsätta fördjupa och dela den speciella närvaro som utvecklas under våra dagar tillsammans. Under sommaren fortsätter vi med övningar och meditationer i digitala gruppsamtal för dig som vill.

Program

Fredag 19 april
Anländ från 16:00 direkt eller bli hämtad från Södertälje tågstation
18:00 Middag
20:00 Välkomstmöte
20:30 Meditation:
Naturkontakt med gräs och natthimmel
21:30 Välsignad tystnad
22:00 Kvällen tillsammans

Lördag 20 april
08:00 Frukost
09:30 Insikt: Läkande inre närhet
10:00 Meditation: Välkomna känslor och tillåt din balans att få hända
12:00 Lunch, sedan tystnad
13:30 Insikt: Längtan efter helhet
14:30 Meditation: Utforska hjärtats väsen
15:00 Avslappning: Njut av omgivningarna och varandra, basta, promenera
17:30 Middag
18:30 Insikt: Att lära sig kvinnlig kraft
19:30 Meditation: Väck och skapa välgång med din sexuella energi

Söndag 21 april
08:00 Frukost, sedan tystnad
09:30 Insikt:
Naturens kraft och stöd
10:30 Meditation:
Öppna till elementen och bli deras vän
12:00 Lunch
13:30 Avskedsmöte och Avrundning

Din värd

Mikael Hedman “Swedish Buddha”

Mikael är officeren som sökte andlig upplysning. Han visar dig en sällsynt väg till djup rofylldhet och harmoni mitt i livets stress, så att du medvetet kan landa i ditt liv – utan att behöva ändra mörka känslor och annat jobbigt som finns i oss alla.

“För mig finns inget vackrare än att bidra till inre utveckling och den frid som de flesta söker efter. Det är så enkelt och naturligt att alla visa böcker, populära talare och meditationstekniker vi provar som lösning faktiskt oftast skjuter över målet – för det är ett mål som är så nära att man inte ser det. Man måste bli guidad dit av någon som själv är den verklighet som väntar på att upptäckas. Det är vad som händer i dig som räknas. Känn efter hur du är lockad, hur mycket du vågar och vilka sidor av dig som du vill upptäcka. Jag hjälper dig med resan. Jag är inte mental tränare, coach eller munk – jag är något helt annat. Jag visar dig hur du kan vara allt som du är, särskilt det som du helst vill ta bort eller bli av med. Vad ger det dig? Det du alltid sökt.”

Ord från tidigare deltagare

“Mikael har en förmåga som jag upplever att få människor har: att helt och fullt hålla utrymme för en annan människa och dess helhet. Med varsamhet, värme och humor går han in i djupet och möter upp det som finns där: ljus och mörker, det lätta och det tunga, det smeksamma och det som skaver. (…)” – Anna B.

Praktiskt

Detta ingår

 • 2 nätter på Björnbacka inklusive sängkläder och handdukar
 • 5 seminarier
 • 5 meditationer och andningsövningar
 • Helpension och transfer från Södertäljetågstation
 • Vandringar i de vackra omgivningarna
 • Fortsatt stöd där din grupp träffas digitalt på Zoom vid 2 tillfällen efteråt

Var?
Björnbacka Retreatcenter
Adress: Ensta 5, 147 91, Grödinge

Logi
Du kommer att bo i fina rum antingen delat eller i det privata “Master Bedroom”.

Maten
Rätt näring är extra värdefullt under retreat. Därför serverar vi hälsosam mat som stödjer ditt välbefinnande. Frukost, lunch, snacks, middag, te och kaffe består av läckra vegetariska rätter och är så långt som möjligt ekologisk.

Frågor och funderingar
Hör av dig till: info@retreatsverige.se

Om du får förhinder
Vid sjukdom eller annan plötslig händelse erbjuds en plats på en annan retreat. Meddela oss så snart du kan!

Delbetalning med Klarna är möjlig för dig som önskar!
Varmt välkommen att investera i din hälsa och ge dig själv en upplevelse som du tar med dig vidare i livet!

OBS! Använd inte en Hotmail-adress när du bokar, då Hotmail har en bugg som gör att din bekräftelse inte når fram.

Retreat utgången

Event FAQs

Vad behöver jag ha med?

Bekväma kläder/skor.

Jag kommer inte att kunna vara på plats hela retreatet, (kommer senare eller måste åka tidigare) kan jag komma ändå?

Absolut du är så välkommen. Hör av dig till info@retreatsverige.se med detaljer så löser vi något. 

Jag känner mig inte bekväm med att vara med på någon av workshopsen, måste jag vara med?
Inga problem, du är bara med på workshopsen du känner dig kallad till. Vill du hellre ta det lugnt på rummet, ta en skogspromenad eller något annat så gör du det.
Hur tar jag mig dit?

Skriv och berätta när du behöver hämtas från tåg eller busstation i Södertälje.
Anslutningsresor ingår i retreatet.


Björnbacka Retreatcenter Adress: Ensta 5, 147 91, Grödinge


Kommer du med egen bil tar det knappt 40 minuter att köra från Stockholm.

Behöver jag någon erfarenhet?

Nej, Du är välkommen precis som du är!

 • Björnbacka Retreatcenter
 • Ensta 5
 • Grödinge
 • 147 91
 • Sverige

Retreatdetaljer

 • 19 april, 2024 16:00   -   21 april, 2024 14:00
Dela retreat
Lägg till i kalender